Τι είναι το φθόριο;

Το φθόριο είναι ένα στοιχείο που υπάρχει στη φύση και έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τη φθορά των δοντιών, όταν προσλαμβάνεται από το στόμα ή εφαρμόζεται στα δόντια ως τοπική θεραπεία. Το φθόριο μπορεί να περιορίσει την τερηδόνα στα δόντια. Τα οξέα της πλάκας προκαλούν απομετάλλωση των δοντιών (δηλαδή απώλεια των μεταλλικών στοιχείων τους), με αποτέλεσμα τη σταδιακή φθορά τους. Ο σχηματισμός της τερηδόνας, ωστόσο, είναι μια αναστρέψιμη διαδικασία χάρη στην επαναμετάλλωση ή την απόθεση μεταλλικών στοιχείων στα κατεστραμμένα τμήματα των δοντιών. Η τοπική εφαρμογή φθορίου μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επαναφοράς των μεταλλικών στοιχείων.

Όταν το φθόριο λαμβάνεται από το στόμα, καταλήγει στο στομάχι και το έντερο και απορροφάται από τον οργανισμό συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των δοντιών. Συχνά το φθόριο υπάρχει σε αρκετά μεγάλες ποσότητες στο πόσιμο νερό, ανάλογα σε ποια περιοχή βρίσκεστε (και αν πίνετε νερό από τη βρύση ή φιλτραρισμένο/εμφιαλωμένο). Επίσης, μικρές ποσότητες φθορίου περιέχονται σε ορισμένες τροφές, όπως το σπανάκι, τα καρότα και τα σπαράγγια, τα περισσότερα θαλασσινά, το τσάι αλλά και τροφές που έχουν προετοιμαστεί με φθοριούχο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα LISTERINE® με φθόριο.

*Advanced White και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset™ 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Πώς να αποκτήσετε πιο γερά δόντια

LISTERINE® Teeth & Gum Defence

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Nightly Reset

LISTERINE® Smart Rinse® 

Εύκολοι τρόποι πρόληψης της τερηδόνας

Πρόληψη του σχηματισμού τερηδόνας