Οφέλη του στοματικού διαλύματος

Σκεφτείτε για λίγο όλες τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλετε καθημερινά το στόμα σας.

Το σάλιο διασπά τους υδατάνθρακες σε σάκχαρα από τα οποία τροφοδοτούνται τα βακτήρια του στόματος και πολλαπλασιάζονται διαρκώς.

Σε αυτά τα βακτήρια οφείλονται τα προβλήματα του στόματος, όπως η δυσάρεστη αναπνοή, η τερηδόνα, η ουλίτιδα ακόμα και η ευαισθησία των δοντιών.

Επίσης, συσσωρεύονται σχηματίζοντας μια επίστρωση μεγάλου πάχους που ονομάζεται οδοντική πλάκα και η οποία, αν δεν αφαιρεθεί, ασβεστοποιείται και εξελίσσεται σε πέτρα. Η πέτρα είναι πιο πορώδης σε σχέση με το σμάλτο των δοντιών και έτσι δημιουργεί εύκολα λεκέδες στα δόντια που προέρχονται από τον καφέ, το κρασί, το κάπνισμα και άλλες τροφές και ποτά που καταναλώνετε.

Το LISTERINE® εξουδετερώνει τα βακτήρια που αντιστέκονται στο βούρτσισμα. Τα βακτήρια είναι πολύ δυσάρεστα και εξαπλώνονται σε όλα τα σημεία του στόματος: στη γλώσσα, στα ούλα ακόμα και στον ουρανίσκο. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα είδος επικάλυψης. Τα δόντια αντιστοιχούν μόνο στο 25% της στοματικής κοιλότητας, επομένως δεν έχει σημασία πόσο καλά τα βουρτσίζετε. Το βούρτσισμα δεν είναι αρκετό για να καταπολεμήσει όλα τα βακτήρια του στόματος.

Αντίθετα το LISTERINE® καλύπτει όλο το στόμα, ακόμα και τις περιοχές όπου δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα, καθαρίζοντας σε βάθος και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Η μοναδική σύνθεση του LISTERINE® με αιθέρια έλαια:

καταπολεμά έως και το 97% * των μικροβίων που αντιστέκονται στο βούρτσισμα.

Εξουδετερώνει τα βακτήρια που βρίσκονται στη βιομεμβράνη της πλάκας, μια πολύ λεπτή στρώση από μικροσκοπικούς οργανισμούς που καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια του στόματος.

Αποφύγετε τη δυσάρεστη αναπνοή για έως και 12 ώρες.

*Pan et al. Journal of Dentistry 38, S1 (2010) S16-S20

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το βιοϋμενιο αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες της ουλίτιδας. Ο σχηματισμός αυτής της βιομεμβράνης ξεκινά αμέσως μετά το βούρτσισμα. Η ισχυρή αντιβακτηριακή δράση του LISTERINE® καταπολεμά μια μεγάλη ποικιλία βακτηρίων, διασπώντας τα τοιχώματα των κυττάρων τους και εμποδίζοντας την αναπαραγωγή τους.