Η ιστορία του Listerine®

Αναρωτηθήκατε πώς προέκυψε το όνομα LISTERINE®; Ο Dr. Joseph Lawrence, ο δημιουργός του στοματικού διαλύματος LISTERINE®, επέλεξε να δώσει σε αυτήν τη μοναδική σύνθεση το όνομα ενός πρωτοποριακού γιατρού που άνοιξε νέους ορίζοντες στην επιστήμη του. Ο Άγγλος Dr. Joseph Lister ήταν ο πρώτος χειρουργός που πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση σε θάλαμο ο οποίος είχε αποστειρωθεί με ψεκασμό αντισηπτικού στον αέρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα πρωτόγνωρο ποσοστό μείωσης της θνησιμότητας των ασθενών. Ο Lawrence εμπνεύστηκε από αυτό το επίτευγμα και ανέπτυξε μια μοναδική σύνθεση

Η ιστορία του Listerine® και τα Τέσσερα Αιθέρια Έλαια

listerine1.png

botella listerine

Το 1879, δύο επιστήμονες, ο Δρ. Joseph Lawrence και ο φαρμακοποιός Jordan Lambert, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν το LISTERINE®, μία ισχυρή σύνθεση που αποτελείται από τέσσερα αιθέρια έλαια.

listerine2.png

Joseph Lawrence

Ο Δρ. Joseph Lawrence, Άγγλος ιατρός και χειρουργός, μελέτησε εις βάθος τις θεωρίες του διάσημου επιστήμονα Louis Pasteur, σύμφωνα με τις οποίες αόρατα μικρόβια ενδεχομένως αποτελούσαν την αιτία διάφορων λοιμώξεων.

Το 1879, ο Δρ. Joseph Lawrence δημιούργησε μια μοναδική σύνθεση στο εργαστήριό του, εμπνευσμένη από την έρευνα του Sir Joseph Lister και την ονόμασε LISTERINE®.

Στη συνέχεια, ο Lawrence προχώρησε σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό Jordan Wheat Lambert και μαζί δημιούργησαν την εταιρεία Lambert Pharmaceutical. Η εταιρεία αυτή παρήγαγε και πωλούσε το LISTERINE®, μια ισχυρή σύνθεση αποτελούμενη από τέσσερα αιθέρια έλαια.

Πάνω από έναν αιώνα αργότερα, αυτά τα τέσσερα αιθέρια έλαια συνεχίζουν να συνεργάζονται για την καταπολέμηση της δυσπρόσιτης πλάκας και των μικροβίων που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή. Καμία άλλη μάρκα στοματικού διαλύματος δεν προσφέρει αυτή την αποκλειστική σύνθεση με τέσσερα συστατικά που μειώνουν την πλάκα και βοηθούν στη διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς στόματος. Ο αμετάβλητος συνδυασμός ευκαλυπτόλης, μενθόλης, σαλικυλικού μεθυλίου και θυμόλης συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

4oils_gr.jpg

Τα δόντια αποτελούν το 25% του στόματος. Γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε το στοματικό διάλυμα LISTERINE®, για να καθαρίζετε ολόκληρο το στόμα σας και να το προστατεύετε από την πλάκα (την κύρια αιτία της περιοδοντικής νόσου) και τη δυσάρεστη αναπνοή.

Σήμερα, το Listerine® χρησιμοποιείται ως στοματικό διάλυμα για καθημερινή χρήση. Το προϊόν μας, όταν χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα στο βούρτσισμα, στοχεύει στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής όλων των ανθρώπων.

Αυτή τη στιγμή, πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν το LISTERINE®.

Τρόπος χρήσης στοματικού διαλύματος