ΠΩΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τη σημασία της χρήσης στοματικού διαλύματος. Μάθετε πώς μπορείτε να καθαρίσετε αποτελεσματικά ολόκληρο το στόμα, με ένα καθημερινό πρόγραμμα βουρτσίσματος των δοντιών, χρήσης οδοντικού νήματος και πλύσεων με στοματικό διάλυμα.

Παρόλο που ακούγεται απλό, η τήρηση ενός καθημερινού προγράμματος στοματικής φροντίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής. Για τον λόγο αυτόν, έχουμε δημιουργήσει προσαρμοσμένα προγράμματα στοματικής φροντίδας, που μπορείτε να τηρείτε καθημερινά.

Το βούρτσισμα καθαρίζει μόνο το 25% του στόματος. Για τον σωστό καθαρισμό ολόκληρου του στόματος, φροντίστε να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα LISTERINE® δύο φορές την ημέρα, ακολουθώντας τις απλές συμβουλές και τα βήματα που ακολουθούν.

Οδηγίες Χρήσης

ΒΗΜΑ 1: Αδειάστε 20 ml (4 κουταλιές του γλυκού) στοματικού διαλύματος LISTERINE® σε ένα ποτήρι.

ΒΗΜΑ 2: Αδειάστε το περιεχόμενο του ποτηριού στο στόμα σας. Μην αραιώνετε το διάλυμα με νερό.

ΒΗΜΑ 3: Κάντε στοματοπλύσεις για 30 δευτερόλεπτα (προσπαθήστε να μετρήσετε τα δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο). Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να φτάσετε στα 30 δευτερόλεπτα την πρώτη φορά. Γίνεται πιο εύκολο μετά τις πρώτες χρήσεις.

ΒΗΜΑ 4: Ξεπλύνετε καλά όλα τα σημεία του στόματος.

ΒΗΜΑ 5: Φτύστε το διάλυμα στο νιπτήρα.

*Για το Advanced White Mild αδειάστε 10ml και κάντε στοματοπλύσεις για 60 δευτερόλεπτα. 6+ για τα στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ και 12+ για τα στοματικά διαλύματα με αλκοόλ.

Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο

Ακόμη κι αν είστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση της στοματικής υγείας σας, είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Αν η οδοντική πλάκα δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, μπορεί να εξελιχθεί σε πέτρα, η οποία αφαιρείται μόνο από τον οδοντίατρο στη διάρκεια του καθαρισμού των δοντιών και με τα κατάλληλα εργαλεία.

Πώς να διατηρείτε τη στοματική υγεία σας

Υιοθετήστε μια προσέγγιση τριών βημάτων

  • 1. Βούρτσισμα
  • 2. Οδοντικό νήμα
  • 3. Στοματικό διάλυμα

Επιλέξτε τα σωστά εργαλεία

  • Μαλακές ή ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες
  • Οδοντόκρεμες με φθόριο
  • Στοματικό διάλυμα LISTERINE®, που εξουδετερώνει τα βακτήρια τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή, οδοντική πλάκα και ασθένεια των ούλων

Τι είναι το στοματικό διάλυμα;

Είναι γεγονός ότι το βούρτσισμα των δοντιών δεν επαρκεί για τον καθαρισμό των δοντιών και την απομάκρυνση των βακτηρίων. Για τον λόγο αυτόν, πρέπει να χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά προϊόντα, όπως το οδοντικό νήμα και το στοματικό διάλυμα.

Ιδιαίτερα η χρήση του στοματικού διαλύματος είναι απαραίτητη καθώς βελτιώνει τη στοματική υγιεινή και δρα προληπτικά κατά του σχηματισμού πέτρας και κατά των βακτηρίων. Πλέον, τα περισσότερα στοματικά διαλύματα δεν περιέχουν αλκοόλ και έχουν μια ευχάριστη γεύση και έτσι είναι πιο ελκυστικά για να τα χρησιμοποιούμε.

Γιατί είναι σημαντική η χρήση στοματικού διαλύματος;

Είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε το στοματικό διάλυμα στην καθημερινή φροντίδα της στοματικής μας κοιλότητας για πολλούς λόγους.

Αρχικά, τα περισσότερα στοματικά διαλύματα και ιδιαίτερα το στοματικό διάλυμα LISTERINE®, έχουν ευχάριστη γεύση και χαρίζουν μια φρεσκάδα στο στόμα μας, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή μας. Ακόμη, σύμφωνα με έρευνες, το στοματικό διάλυμα μπορεί να μειώσει αισθητά τον κίνδυνο σχηματισμού τερηδόνας, απομακρύνοντας την πλάκα από τα δόντια.

Επίσης, τα στοματικά διαλύματα που περιέχουν φθόριο, όπως το Listerine®, προστατεύουν τα δόντια από τη συγκέντρωση οξέων στο σμάλτο των δοντιών. Έτσι, σε συνδυασμό με το τακτικό και ενδελεχές βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, θα εξασφαλίσετε την υγιεινή του στόματός σας.

Πώς να ενσωματώσετε το στοματικό διάλυμα στην καθημερινή ρουτίνα υγιεινής σας

Το στοματικό διάλυμα θα πρέπει να αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στην καθημερινή φροντίδα των δοντιών σας. Αν δεν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα μετά από κάθε βούρτσισμα των δοντιών, ίσως στην αρχή να σας φανεί έντονη η γεύση του. Για τον λόγο αυτόν, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό, το οποίο όμως θα πρέπει να ελαττώσετε σταδιακά προκειμένου να επιτρέψετε στο διάλυμα να δράσει επαρκώς.

Ακόμη, μέχρι να γίνει κομμάτι της ρουτίνας σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τη χρήση του στοματικού διαλύματος μία φορά την ημέρα και να αυξήσετε σταδιακά τη δόση. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να καταπίνετε το στοματικό διάλυμα, καθώς τα συστατικά που περιέχει δεν προορίζονται για κατάποση.

Το στοματικό διάλυμα ως σύμμαχός σας στην πρόληψη των ασθενειών του στόματος

Είναι αλήθεια ότι το στοματικό διάλυμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη διάφορων ασθενειών της στοματικής κοιλότητας που οφείλονται είτε σε κληρονομικούς παράγοντες είτε στην κακή υγιεινή. Ουσιαστικά δρουν καθαρίζοντας τις περιοχές ανάμεσα στα δόντια αλλά και τα σημεία που δεν μπορεί να φτάσει η οδοντόβουρτσα, απομακρύνοντας τα υπολείμματα των τροφών και τα βλαβερά βακτήρια. Πλέον, υπάρχουν διαθέσιμα πολλά προϊόντα και κάθε ένα από αυτά έχει μια ιδιαίτερη χρήση καθώς στοχεύουν στην επίλυση ενός συγκεκριμένου ζητήματος όπως η τερηδόνα ή ευαισθησία στα δόντια.

Έτσι, υπάρχουν στοματικά διαλύματα κατά της τερηδόνας που ενισχύουν το σμάλτο των δοντιών αλλά και αντιφλεγμονώδη που αντιμετωπίζουν τα οιδήματα και προστατεύουν από την ουλίτιδα. Ακόμη, υπάρχουν στοματικά διαλύματα που συμβάλλουν στην πρόληψη του σχηματισμού πέτρας και πλάκας, και μπορεί σταδιακά να προκαλέσουν άλλα προβλήματα όπως η περιοδοντίτιδα.