Οδοντική πλάκα και πέτρα

Η πέτρα είναι ουσιαστικά η οδοντική πλάκα που δεν έχει αντιμετωπιστεί κατάλληλα και έχει εξελιχθεί σε ένα σκληρότερο επίχρισμα, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει μόνο ο οδοντίατρος. Η οδοντική πλάκα είναι μια μεγάλου πάχους μεμβράνη από σάλιο και παγιδευμένα υπολείμματα τροφών που συσσωρεύονται στη γραμμή των ούλων. Αν δεν αφαιρείτε καθημερινά την οδοντική πλάκα με απαλό βούρτσισμα των δοντιών, χρήση οδοντικού νήματος και πλύσεις του στόματος με ένα ισχυρό στοματικό διάλυμα LISTERINE®, στερεοποιείται σχηματίζοντας πέτρα. Τα οξέα της πλάκας επιτίθενται στα δόντια μετά από κάθε γεύμα και, όταν δεν απομακρύνεται κατάλληλα, μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο και να εξελιχθεί σε τερηδόνα. Η οδοντική πλάκα επηρεάζει επίσης τα ούλα, που εμφανίζουν ερυθρότητα, οίδημα και ματώνουν κατά το βούρτσισμα, ενώ μπορεί ακόμα και να υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου.

Η πέτρα είναι ένα σκληρό και πορώδες επίχρισμα, κίτρινου ή ανοιχτού καφέ χρώματος, που σχηματίζεται στη γραμμή των ούλων. Η πέτρα σχηματίζεται από την οδοντική πλάκα που δεν απομακρύνθηκε εγκαίρως, με αποτέλεσμα να στερεοποιηθεί από τα κατάλοιπα των μεταλλικών στοιχείων που περιέχει το σάλιο. Η συσσώρευση πέτρας προκαλεί τερηδόνα, φθορά και απώλεια των δοντιών αλλά και ασθένεια των ούλων. Αν δεν αφαιρεθεί, συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ασβεστοποιείται. Για την αφαίρεση της πέτρας απαιτείται η χρήση εξειδικευμένων οδοντιατρικών εργαλείων από οδοντίατρο. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε έγκαιρα το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα κατά του σχηματισμού πέτρας, οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα LISTERINE®.

*Advanced White και Advanced Mild Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset™ 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Τερηδόνα: Η σημασία της πρόληψης

LISTERINE® Cavity Protection

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Nightly Reset

LISTERINE® Smart Rinse®