Πρόληψη του σχηματισμού τερηδόνας

Τα καλά νέα είναι μπορείτε να προλαμβάνετε τις κοιλότητες των δοντιών (τις τρύπες που σχηματίζονται λόγω της σταδιακής καταστροφής του σμάλτου από την τερηδόνα). Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποφύγετε τις κοιλότητες, αλλά και τις δαπανηρές και επώδυνες θεραπείες που συνεπάγονται.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ #1: Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο

Αν θέλετε να αποφύγετε τις κοιλότητες στα δόντια σας, φροντίστε να πηγαίνετε συχνά στον οδοντίατρο. Ο τακτικός καθαρισμός των δοντιών από τον οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά κάθε εξάμηνο συμβάλλει στην έγκαιρη πρόληψη της τερηδόνας, προτού προχωρήσει και δημιουργήσει κοιλότητες. Επίσης ο οδοντίατρος μπορεί να εφαρμόσει φθόριο σε οποιοδήποτε προβληματικό σημείο, αν χρειάζεται, για να αποτρέψει τη δημιουργία τερηδόνας και τη φθορά των δοντιών.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ #2: Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με φθόριο

Επιλέξτε μια οδοντόκρεμα με φθόριο, καθώς είναι γνωστό ότι προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα και τη φθορά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ #3: Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα με φθόριο

Μπορείτε επίσης να κάνετε πλύσεις με στοματικά διαλύματα όπως το LISTERINE® Total Care

ή το LISTERINE® Smart Rinse®που περιέχουν φθόριο για γερά δόντια και προστασία από την τερηδόνα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ #4: Αποφύγετε τα συχνά σνακ

Φροντίστε να περιορίσετε τον αριθμό των σνακ στη διάρκεια της ημέρας και επιλέξτε τροφές που ενδυναμώνουν και ωφελούν την υγεία των δοντιών σας. Κάθε φορά που καταναλώνετε τροφές ή ροφήματα εκτός από νερό, τα βακτήρια δημιουργούν οξέα που διαβρώνουν το σμάλτο των δοντιών. Για να περιορίσετε την ποσότητα αυτών των οξέων θα πρέπει να μειώσετε τα συχνά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας.  Αν ανησυχείτε για την υγεία των ούλων σας, φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να κάνετε πλύσεις με ένα στοματικό διάλυμα LISTERINE® κατά της τερηδόνας δύο φορές την ημέρα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, προσπαθήστε τουλάχιστον να ξεπλένετε το στόμα σας με νερό.

*Advanced White και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset™ 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Πώς να αποκτήσετε πιο γερά δόντια

LISTERINE® Cavity Protection

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Nightly Reset

LISTERINE® Smart Rinse® 

Εύκολοι τρόποι πρόληψης της τερηδόνας

Τι είναι το φθόριο;