Σμάλτο δοντιών

ΤΟ ΣΜΑΛΤΟ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ;

Το σμάλτο είναι η πιο σκληρή ουσία στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να παρουσιάσει φθορές, λόγω της κατανάλωσης τροφών και ροφημάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα. Αν δεν αισθάνεστε ιδιαίτερα άνετα όταν δαγκώνετε κάποια σκληρή τροφή, για παράδειγμα ωμά λαχανικά, όπως καρότα, διαβάστε τα συμπτώματα για να δείτε αν το σμάλτο των δοντιών σας έχει φθαρεί, αφήνοντας εκτεθειμένα τα δόντια σε κάθε είδους κίνδυνο, από ρωγμές και σπασίματα έως την ανάπτυξη τερηδόνας.

ΣΗΜΑΔΙ #1: Κοιλώματα στα δόντια

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε αυλακώσεις στην επιφάνεια των δοντιών, ίσως σημαίνει ότι το σμάλτο έχει διαβρωθεί.

ΣΗΜΑΔΙ #2: Κιτρινωπά δόντια

Ένα άλλο σύμπτωμα που υποδεικνύει ότι το σμάλτο φθείρεται είναι το κιτρινωπό χρώμα των δοντιών, που προκύπτει όταν είναι εκτεθειμένη περισσότερη οδοντίνη (ο σκληρός, πυκνός, οστικός ιστός που σχηματίζει το μεγαλύτερο μέρος ενός δοντιού κάτω από το σμάλτο), καθώς η οδοντίνη έχει ένα φυσικό κιτρινωπό χρώμα.

ΣΗΜΑΔΙ #3: Εγκοπές στα δόντια

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε μικροσκοπικές εγκοπές και ρωγμές στα δόντια σας, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ακόμα σημαντική προειδοποίηση ότι το σμάλτο διαβρώνεται και τα δόντια σας γίνονται όλο και πιο αδύναμα και λιγότερο ανίκανα να αντεπεξέλθουν στο δάγκωμα και το μάσημα τροφών χωρίς να φθαρούν.

ΣΗΜΑΔΙ #4: Ευαισθησία

Αν τα δόντια σας γίνονται όλο και πιο ευαίσθητα με την πάροδο του χρόνου, ειδικά σε ακραίες θερμοκρασίες, όπως όταν εισέρχεται στο στόμα σας κρύος αέρας ή όταν πίνετε ζεστό καφέ ή τσάι ή παγωμένο νερό, αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι το σμάλτο σας έχει φθαρεί, με αποτέλεσμα τα δόντια να είναι πιο ευάλωτα. Το ίδιο ισχύει και αν αισθάνεστε ένα οξύ και σύντομο αίσθημα πόνου όταν τρώτε πολύ γλυκές τροφές, στις οποίες τα αποδυναμωμένα δόντια σας αντιδρούν άμεσα.

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟ;

Το φυσικό χρώμα των δοντιών δεν είναι το λευκό. Έχουν μια ελαφρώς φιλντισένια απόχρωση που με το πέρασμα του χρόνου κιτρινίζει σταδιακά, ακόμα και αν ακολουθείτε ένα σωστό πρόγραμμα στοματικής υγιεινής. Μπορείτε να το παρατηρήσετε όταν τα λευκά πρώτα δόντια των παιδιών αντικαθιστώνται από τα μόνιμα δόντια που έχουν από τη φύση τους πιο κίτρινη απόχρωση. Καθώς μεγαλώνουμε, το εξωτερικό περίβλημα του σμάλτου φθείρεται σταδιακά αφήνοντας εκτεθειμένη την οδοντίνη, που είναι πιο κίτρινη. Με την πάροδο του χρόνου η πέτρα και οι λεκέδες που εμφανίζονται λόγω της φθοράς και της χρήσης των δοντιών σκουραίνουν το χρώμα τους.

*Advanced White Mild και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset™ 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Στοματικό Διάλυμα LISTERINE® Advanced White Ήπια Γεύση