Εύκολοι τρόποι πρόληψης της τερηδόνας

Όταν τα δόντια δέχονται διαρκώς επιθέσεις από οξέα, το σκληρό εξωτερικό τους περίβλημα, δηλαδή το σμάλτο, αρχίζει να απομεταλλώνεται. Έτσι εμφανίζονται λευκές κηλίδες στα δόντια, υποδεικνύοντας ότι η ζημιά είναι ακόμα αναστρέψιμη και το σμάλτο μπορεί να αναδομηθεί. Αλλά αν η διαδικασία φθοράς δεν σταματήσει, το σμάλτο συνεχίζει να αποδυναμώνεται, καθώς χάνει συνεχώς μεταλλικά στοιχεία, και δημιουργείται τερηδόνα, μια μόνιμη ζημιά που πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον οδοντίατρο.

Μπορείτε να προλάβετε το σχηματισμό τερηδόνας. Τα μεταλλικά στοιχεία στο σάλιο, όπως το ασβέστιο και το φωσφορικό άλας, σε συνδυασμό με το φθόριο, που παρέχει προστασία και περιέχεται σε οδοντόκρεμες ή στοματικά διαλύματα αλλά και στο νερό της βρύσης ορισμένες φορές, μπορεί να επανορθώσουν την έλλειψη μεταλλικών στοιχείων και να προστατεύσουν τα δόντια από τα οξέα. Ο οδοντίατρός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει ένα φθοριούχο τζελ στα δόντια σας. Το ανόργανο φθόριο αποτρέπει την επιδείνωση της οδοντικής φθοράς, αντικαθιστά τα μεταλλικά στοιχεία που έχουν χαθεί και σταματά τη μετατροπή των σακχάρων και του αμύλου σε διαβρωτικό οξύ από τα βακτήρια του στόματος.

*Advanced White και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset™ 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Πώς να αποκτήσετε πιο γερά δόντια

LISTERINE® Cavity Protection

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Nightly Reset

LISTERINE® Smart Rinse® 

Τι είναι το φθόριο;

Πρόληψη του σχηματισμού τερηδόνας