Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΥΓΙΕΣ

Ενημερωτικό δελτίο: ΚΑΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Υγιεινή διατροφή για υγιή δόντια

Η στοματική υγεία ενισχύεται από μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Κάποιες τροφές μπορεί να είναι ωφέλιμες για την υγεία του στόματός σας, ενώ άλλες θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Δώστε βάση στην υγιεινή διατροφή!

 

 

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ορισμένες τροφές βοηθούν περισσότερο από άλλες στη διατήρηση της στοματικής υγείας:

  • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού, σκέτου ή με φρούτα, συμβάλλουν στη συντήρηση των οστών χάρη στην περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο. Βοηθούν στην πρόληψη της απομεταλλoποίησης των δοντιών.
  • Το νερό, όταν καταναλώνεται σε επαρκείς ποσότητες, διατηρεί την καλή ενυδάτωση του στόματος και τη ροή του σάλιου. Αποτελεί επίσης ένα από τα συνιστώμενα προϊόντα!

ΕΣΤΙΑΣΤΕ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ

Η ζάχαρη πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Δεν ευθύνεται άμεσα για τη δημιουργία τερηδόνας. Χρησιμοποιείται από τα βακτήρια, τα οποία τη διασπούν και παράγουν όξινες ενώσεις.

Τα αναψυκτικά, τα ποτά από εσπεριδοειδή ή το λευκό κρασί αποτελούν όξινα προϊόντα τα οποία, όπως οι όξινες ενώσεις που παράγουν τα βακτήρια, συμβάλλουν στην απομεταλλοποίηση του σμάλτου των δοντιών, που αποτελεί το πρώτο στάδιο της τερηδόνας.

Κατάλογος υποσημειώσεων: