Πώς να καταπολεμήσετε τη δυσάρεστη αναπνοή

Σε όλους έχει συμβεί να έχουν δυσάρεστη αναπνοή κάποια στιγμή. Είναι ένα κοινό φαινόμενο, αλλά μπορείτε να το αποφύγετε. Δείτε μερικά εύκολα βήματα που βοηθούν στην πρόληψη αυτής της αμήχανης κατάστασης:

Φροντίστε τη στοματική σας υγιεινή

Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας για την καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής τον οποίο συχνά παραβλέπουμε. Ιδανικά θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα μετά από κάθε γεύμα. Έτσι περιορίζετε την ανάπτυξη βακτηρίων που δημιουργούν δυσάρεστες οσμές στο στόμα. Ακολουθήστε αυτό το πρόγραμμα και κάντε πλύσεις με στοματικό διάλυμα δύο φορές την ημέρα, για να αποφύγετε την τερηδόνα και να μειώσετε τα βακτήρια που προκαλούν οδοντική πλάκα.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Όλες οι τροφές που καταναλώνετε απορροφούνται από την κυκλοφορία του αίματος και οι οσμές τους επιστρέφουν στο στόμα. Οι τροφές με διαπεραστική οσμή, όπως το σκόρδο, το κρεμμύδι και άλλες πικάντικες τροφές, είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες του προβλήματος. Προτιμήστε, λοιπόν, περισσότερα λαχανικά και μυρωδικά, όπως σέλινο, καρότα και μαϊντανός, καθώς η υψηλότερη περιεκτικότητά τους σε νερό βοηθά στον καθαρισμό του στόματος από τα υπολείμματα τροφών.

Ενυδατωθείτε

Αν δεν μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας, να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα και να ξεπλύνετε το στόμα σας με στοματικό διάλυμα μετά από ένα γεύμα, καταναλώστε υγρά, καθώς απομακρύνουν τα βακτήρια και τα σωματίδια των τροφών από το στόμα προτού αρχίσουν να προκαλούν προβλήματα. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή. Αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν εισχωρεί στα δόντια και τα ούλα και σε συνδυασμό με τα υπολείμματα των τροφών επιδεινώνουν τη δυσάρεστη αναπνοή.

Φροντίστε να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας

Μπορεί να ακολουθείτε σωστές πρακτικές στοματικής υγιεινής, αλλά το πρόβλημα της έντονα δυσάρεστης αναπνοής να παραμένει. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία. Ο οδοντίατρος όχι μόνο θα καθαρίσει σε βάθος τα δόντια σας, αλλά μπορεί επίσης να διαγνώσει αν έχετε κάποια περιοδοντική νόσο ή άλλα προβλήματα και να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Σταματήστε το κάπνισμα

Εκτός από τις σοβαρότατες επιπτώσεις του καπνίσματος που δεν θα αναφέρουμε εδώ, αυτή η ανθυγιεινή συνήθεια προκαλεί και δυσάρεστη αναπνοή. Όπως συμβαίνει με κάθε εξάρτηση, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι πιο δύσκολη από όσο φαντάζεστε. Επομένως, απευθυνθείτε σε έναν γιατρό για βοήθεια.

Αιτίες δυσάρεστης αναπνοής

Στοματικό Διάλυμα LISTERINE® Cool Mint

Στοματικό Διάλυμα LISTERINE® Cool Mint Ήπια Γεύση