Στοματικό Διάλυμα: Πέντε βασικά οφέλη

Για καλή στοματική υγιεινή και αποφυγή ασθενειών το καλύτερο είναι η πρόληψη. Γι' αυτό είναι απαραίτητη η χρήση στοματικού διαλύματος κατά τον καθημερινό καθαρισμό των δοντιών σας. Επιπλέον, υπάρχουν φυσικά στοματικά διαλύματα που δεν περιέχουν χημικούς παράγοντες ούτε οινόπνευμα.

Οφέλη από τη χρήση φυσικού στοματικού διαλύματος

  1. Η φυσική σύνθεση ενδείκνυται για άτομα με ευαίσθητα δόντια και ούλα

Μερικές φορές χρησιμοποιούμε στοματικό διάλυμα που περιέχει οινόπνευμα επειδή, καθώς είναι πιο ισχυρό, μας δίνει την αίσθηση ενός πλήρως καθαρού στόματος. Αυτή η έντονη αίσθηση που προκαλείται από το οινόπνευμα ενδέχεται να προκαλέσει ενόχληση σε άτομα με ευαισθησία στα δόντια και στα ούλα. Γι' αυτό τον λόγο, η χρήση ενός στοματικού διαλύματος με φυσική σύνθεση χωρίς οινόπνευμα ίσως να αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Επιπλέον, καθώς περιέχει φυσικά συστατικά, ενυδατώνει και μπορεί να μετριάσει τις ενοχλήσεις που αισθάνονται άτομα με ευαίσθητο στοματικό ιστό.

  1. Δεν προκαλεί ξηρότητα στο στόμα

Μερικοί άνθρωποι έχουν ξηρό στόμα (ξηροστομία) για διάφορους λόγους (όπως η λήψη φαρμάκων, ο τρόπος ζωής κ.λπ.). Η ξηροστομία, πέρα από το ότι είναι ενοχλητική, ενέχει κινδύνους για τη στοματική υγεία, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων των ούλων. Γι' αυτό τον λόγο, δεν συνιστάται η χρήση στοματικού διαλύματος που περιέχει οινόπνευμα, καθώς μπορεί να μειώσει την παραγωγή σιέλου.

  1. Ίδια αποτελεσματικότητα με φυσικά συστατικά

Η σειρά προϊόντων Listerine Naturals περιέχει συστατικά φυσικής προέλευσης σε ποσοστό 96% δίχως αυτό να επηρεάζει την αποτελεσματικότητά τους. Καταπολεμούν το 99% των μικροβίων που παραμένουν μετά το βούρτσισμα των δοντιών και προκαλούν κακοσμία του στόματος, πλάκα και ουλίτιδα. Επιπλέον, προσφέρουν αίσθηση καθαριότητας σε όλο το στόμα, ενισχύουν το σμάλτο των δοντιών και προστατεύουν τα ούλα.

  1. Σας βοηθάει να διατηρήσετε υγιή το στόμα και το σώμα σας

Η στοματική υγιεινή αποτελεί δείκτη της γενικής υγείας μας. Ορισμένες στοματικές λοιμώξεις μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση προβλημάτων σε άλλα μέρη του σώματος. Για παράδειγμα, μια ασθένεια των ούλων μπορεί να προκαλέσει ρήξη των τοιχωμάτων γύρω από τα δόντια και να επιτρέψει την είσοδο βακτηρίων στο αίμα.

  1. Δίχως χρωστικές

Τα φυσικά στοματικά διαλύματα δεν περιέχουν χρωστικές αλλά αιθέρια έλαια που έχουν αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Listerine Naturals

Συνιστάται χρήση του στοματικού διαλύματος δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, μετά το βούρτσισμα των δοντιών. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι περίπου 20 ml και γίνεται στοματόπλυση για 30 δευτερόλεπτα πριν την απόπτυση.

Για παιδιά μεταξύ 6 και 12 ετών, συνιστάται η χρήση της μισής ποσότητας από αυτή που αναφέρεται παραπάνω, δηλαδή 10 ml.

Listerine Naturals: εκεί όπου συναντώνται το φυσικό και το βιώσιμο

Η σειρά Listerine Naturals περιλαμβάνει δύο προϊόντα:

Και τα δύο προϊόντα είναι κατάλληλα για vegans και προσφέρονται σε 100% ανακυκλώσιμο μπουκάλι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 50%. Επιπλέον, τόσο το Enamel Protector όσο και το Gum Protector περιέχουν τα ίδια αιθέρια έλαια: ευκάλυπτο, θυμόλη, μέντα και σαλικυλικό μεθύλιο. Η διαφορά τους είναι ότι το πρώτο ενδείκνυται για την προστασία και διατήρηση της καλής υγείας των ούλων, ενώ το δεύτερο ενισχύει το σμάλτο καθώς περιέχει φθόριο.