4 συμβουλές για την προστασία των δοντιών

Καθώς μαθαίνετε διαρκώς νέες πληροφορίες, ίσως αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τις περισσότερες τροφές ως εχθρούς της καλής υγείας του σμάλτου και των ούλων. Αυτό είναι αλήθεια ως ένα βαθμό, ωστόσο μπορείτε να αντισταθμίζετε τις ζημιές με μερικά απλά βήματα, που θα σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε τα χαμένα μεταλλικά στοιχεία και να διατηρείτε τα δόντια σας γερά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ #1: Σφραγίστε τα δόντια σας

Το φθόριο ενισχύει και ενδυναμώνει το σμάλτο και εμποδίζει τις φθορές και την ανάπτυξη τερηδόνας. Ζητήστε από τον οδοντίατρο να σφραγίσει τα υγιή δόντια σας, που αποκτούν έτσι μια λεπτή επικάλυψη προστασίας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ #2: Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα

Το οδοντικό νήμα απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών και τα βακτηριακά κατάλοιπα ανάμεσα από τα δόντια και τα ούλα, εμποδίζοντας τη συσσώρευση βακτηρίων και το σχηματισμό πέτρας, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί μόνο από τον οδοντίατρο με τα κατάλληλα εργαλεία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ #3: Αλλάζετε οδοντόβουρτσα

Φροντίστε να αντικαθιστάτε την οδοντόβουρτσά σας 3 έως 4 φορές το χρόνο. Επιλέξτε οδοντόβουρτσες με μαλακές ίνες που καθαρίζουν απαλά τα δόντια και τα ούλα χωρίς να δημιουργούν φθορές στο σμάλτο και στον ιστό των ούλων. Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, που καθαρίζει αποτελεσματικά χωρίς να προκαλεί εκδορές στα δόντια.                   

ΣΥΜΒΟΥΛΗ #4: Ξεπλένετε το στόμα μετά το γεύμα

Το ξέπλυμα του στόματος βοηθά στην απομάκρυνση των τροφών που παγιδεύονται στα δόντια ή ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα. Οι πλύσεις με ένα στοματικό διάλυμα LISTERINE® ενισχυμένο με φθόριο συμβάλλει στην προστασία των δοντιών.

*Advanced White και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset™ 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Πώς προκαλούνται φθορές στα δόντια

LISTERINE® Cavity Protection

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Nightly Reset

LISTERINE® Smart Rinse®