Προστασία των δοντιών με σιδεράκια

Αν έχετε σιδεράκια, ο καθαρισμός του στόματος γίνεται αρκετά πιο περίπλοκος, αλλά όχι ανέφικτος, εφόσον δείχνετε την απαραίτητη προσοχή.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όταν φοράτε σιδεράκια είναι τα σωματίδια τροφών που παγιδεύονται εύκολα και κολλάνε στα δόντια. Όταν τα σάκχαρα και τα άμυλα μετατρέπονται σε διαβρωτικά οξέα και βρίσκονται παγιδευμένα πίσω από τα σιδεράκια, σε δυσπρόσιτα σημεία που δεν είναι εύκολο να καθαρίσετε μόνο με το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα, ενδέχεται να αναπτυχθεί ένα είδος τερηδόνας που αφαιρεί πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία από το σμάλτο, όπως το ασβέστιο και το φώσφορο, αποδυναμώνοντας τα δόντια.

Η καλύτερη μέθοδος άμυνας ενάντια στις φθορές που προκαλεί η τερηδόνα όταν φοράτε σιδεράκια είναι η χρήση ενός στοματικού διαλύματος κατά της τερηδόνας ενισχυμένου με φθόριο, όπως τα στοματικά διαλύματα LISTERINE®. Το φθοριούχο στοματικό διάλυμα LISTERINE® κατά της τερηδόνας είναι σημαντικό τμήμα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος στοματικής φροντίδας, καθώς καθαρίζει αποτελεσματικά τα σημεία στα οποία δεν φτάνουν η οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα. Μην παραλείπετε τον σωστό καθαρισμό των δοντιών σας, ακόμα κι αν είναι λίγο πιο περίπλοκος. Φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας μια οδοντόκρεμα με φθόριο, να καθαρίζετε με οδοντικό νήμα και να κάνετε πλύσεις με το στοματικό διάλυμα LISTERINE®.

*Advanced White και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Οδηγίες χρήσης οδοντικού διαλύματος για παιδιά

LISTERINE® Cavity Protection

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Nightly Reset

LISTERINE® Smart Rinse® 

Πλύσεις με στοματικό διάλυμα για άτομα με σιδεράκια