Πλύσεις με στοματικό διάλυμα για άτομα με σιδεράκια

Αν φοράτε σιδεράκια, σίγουρα σας έχει συμβεί να παγιδευτούν τροφές ανάμεσα στα δόντια. Αυτό είναι μέρος της συνολικής εμπειρίας. Επίσης, αν έχετε προσδέσεις (δηλαδή λεπτά σύρματα σε χρώματα που φωσφορίζουν) ανάμεσα στα δόντια σας, υπάρχουν ένα σωρό νέες εγκοπές και γωνίες όπου μπορεί να παγιδεύονται σωματίδια τροφών, διευκολύνοντας το σχηματισμό πέτρας που μετατρέπεται σε τερηδόνα. Για να προστατεύσετε το στόμα σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και προσαρμόστε κατάλληλα το καθημερινό σας πρόγραμμα. Ευτυχώς τα υγρά, όπως τα στοματικά διαλύματα LISTERINE®, εισχωρούν σε αυτά τα δυσπρόσιτα σημεία και τα καθαρίζουν αποτελεσματικά, για υγιή και καθαρά δόντια και ούλα.

ΒΗΜΑ 1: Αδειάστε 20 ml (4 κουταλιές του γλυκού) στοματικού διαλύματος LISTERINE ULTRACLEAN®σε ένα ποτήρι.

ΒΗΜΑ 2:  Αδειάστε το περιεχόμενο του ποτηριού στο στόμα σας, χωρίς να το αραιώσετε με νερό.

ΒΗΜΑ 3: Κάντε στοματοπλύσεις για 30 δευτερόλεπτα (προσπαθήστε να μετρήσετε τα δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο). Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να φτάσετε στα 30 δευτερόλεπτα την πρώτη φορά. Γίνεται πιο εύκολο μετά τις πρώτες χρήσεις.

ΒΗΜΑ 4: Ξεπλύνετε καλά όλα τα σημεία του στόματος.

ΒΗΜΑ 5: Φτύστε το διάλυμα στο νιπτήρα.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να καθαρίσετε τα δόντια με οδοντικό νήμα, ακόμα κι αν είναι δύσκολο.

Ειδικές συστάσεις για άτομα με σιδεράκια

Τα σιδεράκια, τα σύρματα και οι ελαστικές προσδέσεις τους καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του στόματος, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία καθαρισμού. Η εμφάνιση λευκών αλλοιώσεων στο στόμα στη διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας συνήθως υποδεικνύει ότι δεν εφαρμόζεται ένα σωστό πρόγραμμα φροντίδας του στόματος. Επίσης είναι πιο εύκολη η συσσώρευση πλάκας και, κατά συνέπεια, η εμφάνιση περιοδοντικών νόσων. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων είναι η εφαρμογή ενός σωστού και καθημερινού προγράμματος στοματικής υγιεινής στο σπίτι και οι συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Πώς να διατηρείτε τη στοματική υγεία σας

Για ένα υγιές στόμα θα πρέπει να ακολουθήστε μια προσέγγιση τριών βημάτων

  1. Βούρτσισμα
  2. Οδοντικό νήμα
  3. Στοματικό διάλυμα

Σωστά εργαλεία

  • Οδοντόκρεμες με φθόριο
  • Μαλακή ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
  • Προσπαθήστε να καθαρίσετε τα δόντια με οδοντικό νήμα, ακόμα κι αν είναι δύσκολο.
  • Κάντε πλύσεις με στοματικό διάλυμα που εξουδετερώνει τα βακτήρια στα δυσπρόσιτα σημεία του στόματος

*Advanced White και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Οδηγίες χρήσης οδοντικού διαλύματος για παιδιά

LISTERINE® Cavity Protection

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Nightly Reset

LISTERINE® Smart Rinse® 

Προστασία των δοντιών με σιδεράκια