Στοματικό Διάλυμα: 4 Τρόποι να το Χρησιμοποιήσουν τα Παιδιά

Οι οδοντίατροι συνήθως συνιστούν στους γονείς να βουρτσίζουν τα δόντια των παιδιών τους περίπου μέχρι την ηλικία των 6 ετών*. Στη συνέχεια θα πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας πώς να βουρτσίζει, τα δόντια του, να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα (αλλά και γιατί πρέπει να το κάνει), ώστε να προλάβετε την εμφάνιση τερηδόνας και τις επίπονες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Διαβάστε ορισμένα κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας.

ΚΟΛΠΟ #1: Αγοράστε εντυπωσιακές, διασκεδαστικές οδοντόβουρτσες και παιδικά στοματικά διαλύματα με ευχάριστη γεύση

Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει το ίδιο την οδοντόβουρτσα, την οδοντόκρεμα και το στοματικό διάλυμα που θέλει. Στην αγορά κυκλοφορούν πλέον πολλές παιδικές οδοντόβουρτσες με ζωηρά χρώματα και αγαπημένους παιδικούς ήρωες από ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα. Το LISTERINE® SMART RINSE είναι διαθέσιμο σε διαφορετικές γεύσεις*

ΚΟΛΠΟ #2: Πείτε ένα τραγούδι

Διασκεδάστε με το παιδί σας: αφήστε το να επιλέξει ένα τραγούδι που θα του τραγουδάτε ενώ βουρτσίζει τα δόντια του, χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα και ξεπλένει το στόμα του με στοματικό διάλυμα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει είναι μην σταματήσει τη διαδικασία στη μέση του τραγουδιού. Αν μπορεί, πείτε του να μουρμουρίσει μαζί σας το τραγούδι ενώ πλένει τα δόντια του (και διασκεδάστε καθώς προσπαθεί). Αν το παιδί σας αγαπάει τον αθλητισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο και να το προκαλέσετε να βουρτσίζει τα δόντια του μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΚΟΛΠΟ #3: Κρατήστε ημερολόγιο

Ανταμείψτε το παιδί σας με ένα δελεαστικό βραβείο. Οργανώστε έναν διαγωνισμό, ώστε όσο συχνότερα βουρτσίζει τα δόντια του, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το βραβείο που θα παίρνει. Αν καταφέρει να βουρτσίζει τα δόντια του και να χρησιμοποιεί στοματικό διάλυμα δύο φορές την ημέρα για 14 συνεχόμενες ημέρες, αγοράστε του ένα παιχνίδι που θέλει πολύ. Κρεμάστε ένα ημερολόγιο στο ύψος του παιδιού σας στο μπάνιο και αφήστε το να κολλάει ένα αστέρι κάθε ημέρα που βουρτσίζει τα δόντια και χρησιμοποιεί στοματικό διάλυμα το πρωί και το βράδυ.

ΚΟΛΠΟ #4: Αφηγηθείτε την ιστορία ενός δοντιού

Εξηγήστε στο παιδί σας γιατί είναι σημαντικό το βούρτσισμα με μια ιστορία. Περιγράψτε με γλαφυρό τρόπο τα κακά βακτήρια της ζάχαρης που ανοίγουν τρύπες στα δόντια μας, όταν δεν τα βουρτσίζουμε και δεν πλένουμε το στόμα με διάλυμα. Προσθέστε διασκεδαστικούς χαρακτήρες στην αφήγησή σας, για παράδειγμα φωτεινές νεράιδες που μοιάζουν με τα υγιή δόντια και τον κακό χαρακτήρα του κύριου Βακτήριου. Αφού αφηγηθείτε την ιστορία μερικές φορές, ζητήστε από το παιδί σας να την επαναλάβει. Κάντε του ερωτήσεις για τους χαρακτήρες και τι ήχους κάνουν, ενθαρρύνοντας το παιδί να φανταστεί τους διαφορετικούς ήχους.

*6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ

*Advanced White και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

Προστασία των δοντιών με σιδεράκια

LISTERINE® Smart Rinse® 

Οδηγίες χρήσης οδοντικού διαλύματος για παιδιά