Οδηγίες χρήσης οδοντικού διαλύματος για παιδιά

Όταν τα παιδιά αρχίζουν να καταναλώνουν γλυκά, όπως μπισκότα και παγωτά, εξηγήστε τους τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι τροφές στην υγεία του στόματος, ώστε να αποκτήσουν εγκαίρως ένα σωστό πρόγραμμα στοματικής υγιεινής. Βοηθήστε τα παιδιά σας να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες, όπως το βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος και οι πλύσεις με στοματικό διάλυμα. Αν καταφέρετε να πείσετε τα παιδιά σας να έχουν σωστές συνήθειες, για παράδειγμα να χρησιμοποιούν στοματικό διάλυμα δύο φορές την ημέρα (αντί να αποκλείσουν εντελώς τα γλυκά από τη διατροφή τους), έχετε ήδη κατακτήσει μια σημαντική νίκη. Μην παραλείψετε να τους επισημάνετε ότι το δυνατό βούρτσισμα βλάπτει τα δόντια και δείξτε τους ότι οι κινήσεις τους πρέπει να είναι απαλές και όχι βίαιες. Θυμίστε τους ότι το στοματικό διάλυμα καθαρίζει όλο το στόμα, σε συνδυασμό με το βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος.

Πρόγραμμα στοματικής φροντίδας για παιδιά (12 ετών και μεγαλύτερα)

ΒΗΜΑ 1: Πιέστε το μπουκάλι για να γεμίσει το άνοιγμα με 10 ml (2 κουταλιές του γλυκού) στοματικού διαλύματος LISTERINE SMART RINSE®.

ΒΗΜΑ 2:  Βοηθήστε το παιδί σας να βάλει το διάλυμα στο στόμα του. Μην αραιώνετε το διάλυμα με νερό.

ΒΗΜΑ 3: Ζητήστε από το παιδί σας να κάνει στοματοπλύσεις για 60 δευτερόλεπτα (προσπαθήστε να μετρήσετε δυνατά 60 δευτερόλεπτα ή κάντε τη διαδικασία πιο διασκεδαστική χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο ή τραγουδώντας) και πείτε του να φτύσει το διάλυμα.

ΒΗΜΑ 4: Ανταμείψτε το παιδί με ένα χρυσό αστέρι, ένα αυτοκόλλητο ή κάτι αντίστοιχο για την προσπάθειά του.

Συμβουλή: Μάθετε στο παιδί σας ότι αφού ολοκληρώσει το πρόγραμμα στοματικής φροντίδας θα πρέπει να αποφύγει να φάει ή να πιει οτιδήποτε για 30 λεπτά. Όσο νωρίτερα μάθει αυτό το μικρό μυστικό, τόσο καλύτερη στοματική υγεία θα έχει.

Πώς να διατηρείτε τη στοματική υγεία σας

Υιοθετήστε μια προσέγγιση τριών βημάτων

  1. Βούρτσισμα
  2. Οδοντικό νήμα
  3. Στοματικό διάλυμα

Να θυμάστε ότι το στοματικό διάλυμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά λειτουργεί συνδυαστικά με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στοματικής υγιεινής, το οποίο περιλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών με μια οδοντόκρεμα με φθόριο και τη χρήση οδοντικού νήματος. Αυτό το πρόγραμμα είναι απαραίτητο, γιατί το βούρτσισμα μόνο δεν είναι αρκετό, αφού φτάσει μόλις το 25%της στοματικής κοιλότητας. Για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό του στόματος, φροντίστε να κάνετε πλύσεις με στοματικό διάλυμα LISTERINE®.

*Advanced White και Advanced Defence Sensitive 10ml 60 δευτερόλεπτα και Nightly Reset™ 15 ml, 60 δευτερόλεπτα. 6+ για στοματικά διαλύματα χωρίς αλκοόλ εκτός από το Advanced Defence Sensitive (+18) και 12+ το στόμα ξεπλένει με αλκοόλ.

LISTERINE® Smart Rinse® 

4 τρόποι για να πείσετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν στοματικό διάλυμα