Στοματικό Διάλυμα: Οδηγίες Χρήσης για Ηλικιωμένους

Πρόγραμμα για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

ΒΗΜΑ 1: Αδειάστε 20 ml (4 κουταλιές του γλυκού) στοματικού διαλύματος LISTERINE® σε ένα ποτήρι.

ΒΗΜΑ 2:  Αδειάστε το περιεχόμενο του ποτηριού στο στόμα σας. Μην αραιώνετε το διάλυμα με νερό.

ΒΗΜΑ 3: Κάντε στοματοπλύσεις για 30 δευτερόλεπτα (προσπαθήστε να μετρήσετε τα δευτερόλεπτα ή χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο). Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να φτάσετε στα 30 δευτερόλεπτα την πρώτη φορά. Γίνεται πιο εύκολο μετά τις πρώτες χρήσεις.

ΒΗΜΑ 4: Στη διάρκεια των στοματοπλύσεων, βεβαιωθείτε ότι πλένετε καλά όλα τα σημεία του στόματος.

ΒΗΜΑ 5: Φτύστε το διάλυμα στο νιπτήρα.

Προσαρμογή για τεχνητές οδοντοστοιχίες

Ακόμα κι αν έχετε τεχνητή οδοντοστοιχία, μπορεί να ακολουθείτε ορισμένα βήματα για να διατηρείτε το στόμα και τα ούλα σας δροσερά και καθαρά.

ΒΗΜΑ 1: Αφαιρέστε την τεχνητή οδοντοστοιχία σας και βουρτσίστε την καλά με μια οδοντόβουρτσα, απομακρύνοντας τροφές και υπολείμματα και από τις δύο πλευρές.

ΒΗΜΑ 2: Στη συνέχεια, καθαρίστε την οδοντοστοιχία με το ειδικό διάλυμα και ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του.

ΒΗΜΑ 3: Βουρτσίστε απαλά τα ούλα σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα.

Ειδικές συστάσεις για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας

Επίπεδα σάλιου

Καθώς μεγαλώνουμε συνήθως παράγουμε λιγότερη ποσότητα σάλιου. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η εμμηνόπαυση ή παρενέργειες φαρμακευτικών αγωγών (η χρήση του στοματικού διαλύματος LISTERINE® δεν επηρεάζει τα επίπεδα σάλιου). Αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό ως ξηροστομία. Η μείωση του σάλιου μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να αποδυναμώσει τα ούλα και τα δόντια. Αν ανησυχείτε για τα επίπεδα σάλιου στο στόμα σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αυξήσετε την παραγωγή σάλιου:

  • Μασήστε τσίχλες χωρίς ζάχαρη.
  • Πιπιλίστε καραμέλες χωρίς ζάχαρη.
  • Γλύψτε μικρά κομμάτια πάγου (αποφεύγοντας να μασάτε τον πάγο, καθώς μπορεί να προκληθεί ζημιά στα δόντια).

Τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο

Για να διατηρείτε το στόμα σας υγιές και καθαρό δεν αρκεί ένα καθημερινό πρόγραμμα στοματικής φροντίδας. Θα πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Καθώς μεγαλώνετε, ο οδοντίατρος μπορεί να σας προτείνει συχνότερους ελέγχους, όπως ανά 3 μήνες. Να θυμάστε ότι όταν η οδοντική πλάκα εξελιχθεί σε πέτρα, μπορεί να αφαιρεθεί μόνο από έναν επαγγελματία οδοντίατρο στη διάρκεια του καθαρισμού με τα κατάλληλα εργαλεία. Σημείωση: Ακόμα κι αν δεν έχετε πλέον δόντια, θα πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο για να εξετάζει το μαλακό ιστό των ούλων και την τεχνητή οδοντοστοιχία σας.

Επιλέξτε τα σωστά εργαλεία

  • Μαλακές ή ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες
  • Οδοντόκρεμες με φθόριο
  • Στοματικό διάλυμα LISTERINE®, που εξουδετερώνει τα βακτήρια τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή, οδοντική πλάκα και περιοδοντικές νόσους

LISTERINE® Teeth & Gum Defence

LISTERINE® Teeth & Gum Defence Ήπια γεύση

LISTERINE® Total Care