ΠΩΣ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ

Ενημερωτικό δελτίο: ΟΥΛΙΤΙΔΑ: ΑΙΤΙΕΣ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

μόλυνση των ούλων, φλεγμονή των ούλων

Η κύρια αιτία εμφάνισης της ουλίτιδας είναι η μακροχρόνια εναπόθεση οδοντικής πλάκας, επομένως η λήψη μέτρων για την τήρηση καλής οδοντικής υγιεινής βοηθά στην πρόληψη της ουλίτιδας, χάρη στη διαρκή απομάκρυνση της πλάκας που σχηματίζεται μετά από κάθε γεύμα. Το βούρτσισμα, το οδοντικό νήμα, τα μεσοδόντια βουρτσάκια και η καθημερινή χρήση στοματικού διαλύματος συμβάλλουν στην αποτελεσματική καταπολέμηση της οδοντικής πλάκας. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το στοματικό διάλυμα LISTERINE® TEETH AND GUM DEFENCE ως μέρος αυτού του προγράμματος. Η σύνθεσή του, που περιέχει επιπλέον φθόριο, ενδυναμώνει το σμάλτο των δοντιών βοηθώντας την προστασία από την τερηδόνα & προλαμβάνει και μειώνει την οδοντική πλάκα, την κύρια αιτία της ουλίτιδας .

Η πέτρα μπορεί επίσης να συμβάλει στη φλεγμονή ή τη μόλυνση των ούλων. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο δύο φορές τον χρόνο για την αφαίρεση της πέτρας είναι μια καλή συνήθεια που μπορείτε να υιοθετήσετε για να εμποδίσετε τη συσσώρευση πέτρας.

ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ: ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Υπάρχουν επιβαρυντικοί παράγοντες επιπλέον των γενετικών προδιαθέσεων του ατόμου. Ορισμένοι από αυτούς μπορούν να ελεγχθούν, όπως το κάπνισμα ή τυχόν έλλειψη βιταμίνης C ή βιταμίνης B3. Υπάρχουν επίσης και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, έστω και αν είναι δύσκολο να παρέμβουμε σε αυτούς:

  • ορμονικές μεταβολές κατά την εγκυμοσύνη (ουλίτιδα της εγκυμοσύνης), την εμμηνόπαυση ή τη λήψη από του στόματος αντισυλληπτικών,
  • λήψη ορισμένων φαρμακευτικών αγωγών για την επιληψία και ανοσοκατασταλτικών,
  • ορισμένες συστηματικές νόσοι όπως ο διαβήτης, η λευχαιμία ή το AIDS,
  • κορώνα ή κακής ποιότητας σφράγισμα,
  • η θέση των δοντιών. Αν τα δόντια πιέζουν το ένα το άλλο, η απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας με το βούρτσισμα είναι πιο δύσκολη.

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ

Το κάπνισμα εξασθενεί τα ούλα. Ο καπνός του τσιγάρου αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ο οργανισμός στις επιθέσεις που δέχεται από τα βακτήρια που ευθύνονται για την περιοδοντίτιδα και τις παθήσεις των ούλων. Ο κίνδυνος εμφάνισης ουλίτιδας και στη συνέχεια περιοδοντίτιδας αυξάνεται με το κάπνισμα και για όσο καπνίζετε. Επομένως, όσο περισσότερο χρόνο καπνίζετε, τόσο πιθανότερο είναι να παρουσιάσετε ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα. Όταν σταματήσετε το κάπνισμα, ο κίνδυνος μειώνεται.

Κατάλογος υποσημειώσεων: