ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΛΙΤΙΔΑ

Ενημερωτικό δελτίο: ΟΥΛΙΤΙΔΑ: ΑΙΤΙΕΣ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

αντιμετώπιση ουλίτιδας, θεραπεία ουλίτιδας

Αν τα ούλα σας ματώνουν συχνά όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή αν έχετε κάποια φλεγμονή, κλείστε ραντεβού με τον οδοντίατρό σας το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποφύγετε την εξέλιξη της ουλίτιδας σε περιοδοντίτιδα. Εκτός από την επίσκεψη στον οδοντίατρό σας, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το στοματικό διάλυμα LISTERINE® FRESHBURST μετά το βούρτσισμα, ως μέρος της καθημερινής σας φροντίδας. Με χρήση δύο φορές την ημέρα, αυτό το στοματικό διάλυμα παρέχει 24ωρη προστασία ενάντια στα μικρόβια και τα βακτήρια που προκαλούν πλάκα και ουλίτιδα.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΛΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

Η ουλίτιδα προκαλείται από την οδοντική πλάκα και την πέτρα. Για να σταματήσει την ουλίτιδα, ο οδοντίατρος αφαιρεί τις εναποθέσεις πέτρας και εξηγεί τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθούνται σε καθημερινή βάση για την αφαίρεση της οδοντικής πλάκας.

Κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας:

  • Ο ειδικός θα εξετάσει αρχικά το στόμα σας για να επιβεβαιώσει εάν πράγματι πρόκειται για ουλίτιδα. Για να το κάνει αυτό, ο ειδικός θα ελέγξει το βάθος του χώρου μεταξύ του ούλου και του δοντιού.
  • Στη συνέχεια, θα αφαιρέσει την πέτρα. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει μόνο οδοντίατρος.
  • Στη συνέχεια, θα σας δώσει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βουρτσίσματος, την επιλογή οδοντόβουρτσας και την καθημερινή χρήση στοματικού διαλύματος για την καταπολέμηση της οδοντικής πλάκας σε καθημερινή βάση και την πρόληψη του σχηματισμού πέτρας.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ

Ένας περιοδοντολόγος που ειδικεύεται στην ουλίτιδα και την περιοδοντίτιδα μπορεί να σας προσφέρει θεραπεία. Η θεραπεία για την περιοδοντίτιδα απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσοχή από τη θεραπεία της ουλίτιδας. Για την ακρίβεια, αν το πρόβλημα έχει φτάσει στο στάδιο της περιοδοντίτιδας, θα έχει σχηματιστεί περιοδοντικός θύλακας ορισμένου βάθους. Θα υπάρχει μερική καταστροφή του περιοδοντικού ιστού. Θα χρειαστεί επομένως απολύμανση και αφαίρεση όλων των μολυσμένων ιστών πριν από την αντικατάστασή τους. Συνεπώς, η θεραπεία της περιοδοντίτιδας έχει πολλούς στόχους:

  • Στόχος 1: πρόληψη της εξάπλωσης της πάθησης σε άλλα δόντια μέσω του εντοπισμού των επιβαρυντικών παραγόντων (θέση των δοντιών, ανεπαρκής στοματική υγιεινή, κάπνισμα, γενετικά αίτια, ασθένειες...)
  • Στόχος 2: έλεγχος της πάθησης με απομάκρυνση των βακτηρίων και της πέτρας από τη ρίζα του δοντιού και βαθύ καθαρισμό για την απολύμανση του δοντιού.
  • Στόχος 3: επιδιόρθωση ή ανάπλαση του κατεστραμμένου περιοδοντικού οστού.

Κατάλογος υποσημειώσεων: