ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΛΕΥΚΑΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

Ενημερωτικό δελτίο: ΛΕΥΚΑ ΔΟΝΤΙΑ: ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΩΤΕΙΝΟ, ΛΕΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ;

λεύκανση δοντιών

Θέλετε να λευκάνετε τα δόντια σας ή να τους δώσετε λάμψη γρήγορα; Συζητήστε το με τον οδοντίατρό σας.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ;

Μόνο ο χειρούργος οδοντίατρός σας μπορεί να προσδιορίσει αν μπορείτε να κάνετε λεύκανση δοντιών. Αφού βεβαιωθεί ότι η λεύκανση μπορεί να πραγματοποιηθεί, ο οδοντίατρός σας θα ξεκινήσει με καθαρισμό των δοντιών.

Ορισμένες καταστάσεις απαιτούν από τον γιατρό σας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Η λεύκανση των δοντιών είναι πιθανό να είναι ακατάλληλη για τις ακόλουθες κατηγορίες ατόμων:

  • πιο ευαίσθητα παιδιά κάτω των 16 ετών
  • γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης ή γυναίκες που θηλάζουν, προληπτικά
  • άτομα με ευαίσθητα δόντια ή ούλα
  • άτομα με αλλεργία στο υπεροξείδιο
  • άτομα που πάσχουν από ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα ή προχωρημένη τερηδόνα
  • άτομα με σφραγίσματα, κορώνες ή θήκες, γιατί αυτά δεν μπορούν να υποβληθούν σε λεύκανση.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

Οι συνεδρίες στο ιατρείο πραγματοποιούνται από οδοντίατρο. Περιλαμβάνουν λεύκανση της χρώσης του σμάλτου με διάλυμα που έχει ως βάση το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί με λυχνία υψηλής ενέργειας και να τοποθετηθεί σε παρατεταμένη επαφή με τα δόντια.

Χάρη στην εξέλιξη των τεχνικών, οι συνεδρίες έχουν πλέον πολύ μικρότερη διάρκεια, συνήθως μεταξύ 30 και 90 λεπτών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΕΚΤΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ Ή ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο χειρούργος οδοντίατρός σας μπορεί να σας προσφέρει θεραπεία λεύκανσης στο σπίτι. Αυτή η μέθοδος συνδυάζει συνεδρίες στο σπίτι και τακτική παρακολούθηση από τον οδοντίατρο. Η διαδικασία περιλαμβάνει τρία στάδια:

  1. Κατά τη διαγνωστική επίσκεψη, ο οδοντίατρος παίρνει αποτυπώματα της άνω και της κάτω γνάθου για να φτιάξει δύο πλαστικούς νάρθηκες στους οποίους τοποθετείται το λευκαντικό τζελ.
  2. Γίνεται δοκιμή των ναρθήκων και ο οδοντίατρος υποδεικνύει πώς και πότε πρέπει να φοριούνται. Ανάλογα με τη συγκέντρωση του προϊόντος, οι νάρθηκες φοριούνται είτε τη νύχτα είτε την ημέρα, για το χρονικό διάστημα που καθορίζει ο οδοντίατρος.
  3. Ο οδοντίατρος ελέγχει την πρόοδο της λεύκανσης μετά από μία εβδομάδα. Ανάλογα με τις διαπιστώσεις του, η χρήση των ναρθήκων μπορεί να παραταθεί για λίγες ακόμη εβδομάδες.

→ Πρακτικές συμβουλές

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης είναι καλύτερο σε δόντια με κιτρινωπή απόχρωση από ό,τι σε δόντια με γκρίζα απόχρωση. Ωστόσο, η λεύκανση δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα. Θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένες επαναλήψεις μετά από έξι, δώδεκα ή δεκαοκτώ μήνες, ανάλογα με τις διατροφικές σας συνήθειες και τη στοματική σας υγιεινή. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά χρησιμοποιώντας το στοματικό διάλυμα LISTERINE® STAY WHITE ,μετά το βούρτσισμα με την οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε συνήθως. Αυτό το στοματικό διάλυμα, που περιέχει χλωριούχο ψευδάργυρο, καταπολεμά τους λεκέδες μειώνοντας τη συσσώρευση πέτρας.

Κατάλογος υποσημειώσεων: