ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ενημερωτικό δελτίο: ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Γιατί τα δόντια μου έχουν ευαισθησία;

Ένα φυσιολογικό υγιές δόντι είναι τόσο σκληρό όσο τα νύχια, όχι κυριολεκτικά βεβαίως, αλλά το σκληρό προστατευτικό κάλυμμά του (σμάλτο) είναι μία από τις πιο σκληρές ουσίες του σώματος και παρέχει αποτελεσματική προστασία ενάντια στην ευαισθησία. Ο ρόλος του είναι να προστατεύει το μαλακό εσωτερικό του δοντιού που περικλείει τα νεύρα και την παροχή αίματος.

Αν το σμάλτο των δοντιών σας λεπτύνει, αρχίζουν να εκτίθενται σημεία που βρίσκονται κάτω από αυτό. Όταν συμβεί αυτό, τα σημεία αυτά γίνονται πιο ευαίσθητα και αρχίζετε να ενοχλείστε πολύ περισσότερο από οτιδήποτε ζεστό ή κρύο.

Γιατί είναι τόσο ευαίσθητα τα δόντια μου;

Αν υποφέρετε από ευαίσθητα δόντια, δεν είστε οι μόνοι. Η ευαισθησία των δοντιών είναι πολύ συχνό φαινόμενο και μάλιστα υπολογίζεται ότι ο μισός πληθυσμός υποφέρει από ευαίσθητα δόντια. Οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν την ευαισθησία στα δόντια τους όταν τρώνε ή πίνουν κάτι ζεστό ή κρύο, αλλά αν ανήκετε στους πάσχοντες, ακόμη και ένα ρεύμα κρύου αέρα από έξω μπορεί να σας κάνει να μορφάσετε από πόνο. Μην πανικοβάλλεστε, η ευαισθησία δεν συνεπάγεται απαραίτητα περίπλοκη ή επώδυνη οδοντιατρική θεραπεία. Μπορεί ωστόσο να αποτελεί ένδειξη του ότι πρέπει να βελτιώσετε τη στοματική σας υγεία, επομένως δεν πρέπει να την αγνοήσετε.

Κάποιες απλές συμβουλές για να προστατεύσετε τα δόντια σας από την ευαισθησία:

  • Βουρτσίζετε απαλά δύο φορές την ημέρα. Ο οδοντίατρος ενδέχεται να σας συστήσει κάποια οδοντόκρεμα για ευαίσθητα δόντια.
  • Καθαρίζετε τις περιοχές ανάμεσα στα δόντια σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με οδοντικό νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι.
  • Κάντε πλύσεις με το LISTERINE® Total Care Sensitive για 30 δευτερόλεπτα δύο φορές την ημέρα μετά το βούρτσισμα.

Ποιες είναι οι κύριες αιτίες της ευαισθησίας των δοντιών;

Υπάρχουν ορισμένες αιτίες που προκαλούν ευαισθησία στα δόντια:

  • Διάβρωση που προκαλείται από οξέα που περιέχονται σε συνηθισμένες τροφές και ποτά και φθείρουν το σμάλτο.
  • Τροφές που περιέχουν ζάχαρη: ευνοούν την ανάπτυξη βακτηριδίων, που μπορούν να προκαλέσουν υποχώρηση των ούλων, αφήνοντας ευαίσθητα σημεία εκτεθειμένα.
  • Πολύ έντονο βούρτσισμα. Ναι, υπάρχει τρόπος να το παρακάνουμε με το βούρτσισμα, καθώς η υπερβολική δύναμη μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών.

LISTERINE® TOTAL CARE SENSITIVE

Ολοκληρωμένη προστασία για ευαίσθητα δόντια.

Κατάλογος υποσημειώσεων: