Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ

Ενημερωτικό δελτίο: ΚΑΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Οι επισκέψεις στον οδοντίατρο

Θεωρείτε ότι το στόμα και τα δόντια σας είναι υγιή επειδή τα φροντίζετε καθημερινά; Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην επισκέπτεστε τον οδοντίατρο! Ο οδοντίατρός σας θα σας πει πόσο συχνά πρέπει να κάνετε «τσεκ-απ». Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν τακτική επικοινωνία με τον οδοντίατρο.

 

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ;

Η οδοντική πλάκα, που σχηματίζεται στην επιφάνεια των δοντιών, αποτελείται από πρωτεΐνες του σιέλου, βακτήρια, σύνθετα σάκχαρα και οξέα. Το βούρτσισμα, το οδοντικό νήμα και η καθημερινή χρήση στοματικού διαλύματος μπορούν να περιορίσουν αυτές τις εναποθέσεις. Ωστόσο, αν δεν φροντίζετε επιμελώς τη στοματική σας υγιεινή, η οδοντική πλάκα μπορεί να σχηματιστεί και να συσσωρευτεί μακροπρόθεσμα. Με τη συσσώρευση μεταλλικών αλάτων στο σάλιο, αυτή εξελίσσεται σε πέτρα.

Όταν σχηματιστεί πέτρα, πρέπει να αφαιρεθεί από οδοντίατρο ή ειδικό υγιεινής οδόντων. Η πέτρα είναι ένας από τους παράγοντες που ευθύνονται για την ουλίτιδα και τον αποχρωματισμό των δοντιών. Σας συνιστούμε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο τακτικά.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Ο ρόλος του οδοντιάτρου είναι να προλαμβάνει και να θεραπεύει. Αρχικά, θα μάθει τα εξής:

  • Τα χαρακτηριστικά του στόματός σας
  • Τις διατροφικές σας συνήθειες
  • Τυχόν φάρμακα που λαμβάνετε.

Γιατί; Για να σας δώσει συμβουλές σχετικά με τις σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής και να σας βοηθήσει να τις εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Ίσως να σας υπενθυμίσει πώς να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια σας και να σας δώσει συμβουλές σχετικά με τα στοματικά διαλύματα καθημερινής χρήσης.

Να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας για έλεγχο τακτικά. Έχετε υπόψη ότι ο οδοντιατρικός έλεγχος συνιστάται και για τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ

Ο οδοντίατρος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον έλεγχο σαν ευκαιρία για να σας προσφέρει μια θεραπεία καθαρισμού με σκοπό την πρόληψη της εμφάνισης ουλίτιδας. Κατά τον καθαρισμό, ο οδοντίατρος αφαιρεί την πέτρα και την πλάκα, είτε ξύνοντας είτε χρησιμοποιώντας μια συσκευή υπερήχων, και στη συνέχεια γυαλίζει τις καθαρισμένες επιφάνειες για να επαναφέρει τη λάμψη των δοντιών.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ

Η οδοντιατρική φροντίδα αντιμετωπίζει και ανακουφίζει την ενόχληση που προκαλείται από τη δημιουργία τερηδόνας, εμποδίζοντας την επιδείνωσή τους. Η διαδικασία ανάπτυξης της τερηδόνας μπορεί να σταματήσει με την παρέμβαση οδοντιάτρου. Όσο πιο νωρίς εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν οι κοιλότητες, τόσο περισσότερο θα παραμείνουν υγιή τα δόντια σας.

Κατάλογος υποσημειώσεων: