ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

Ενημερωτικό δελτίο: ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΟΣΜΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ Η ΧΑΛΙΤΩΣΗ;

δύσοσμη αναπνοή και τρόποι αντιμετώπισης

Υπάρχουν ορισμένα απλά βήματα που βελτιώνουν σημαντικά τις περιπτώσεις δύσοσμης αναπνοής, οι οποίες, στην πλειονότητά τους, οφείλονται σε οδοντικά προβλήματα. Ανακαλύψτε τα βήματα που μπορείτε να ακολουθείτε σε καθημερινή βάση για να έχετε «δροσερή αναπνοή».


Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Για να εμποδίσετε τη δημιουργία δυσάρεστων οσμών, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσετε τους παράγοντες που προκαλούν τη δύσοσμη αναπνοή, κυρίως σε ό,τι αφορά τους κανόνες της καθημερινής υγιεινής:

  • Βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα.
  • Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα.
  • Χρησιμοποιείτε καθημερινά στοματικό διάλυμα.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα βακτήρια βουρτσίζοντας το επάνω μέρος της γλώσσας, όπου οι γευστικοί κάλυκες είναι περισσότερο εμφανείς, καθώς και το εσωτερικό των μάγουλων και τον ουρανίσκο. Η καθημερινή χρήση ενός στοματικού διαλύματος όπως το LISTERINE® FRESHBURST θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από όσο το δυνατόν περισσότερα βακτήρια που ευθύνονται για τη δύσοσμη αναπνοή, ακόμη και στα σημεία όπου δεν μπορεί να φτάσει η οδοντόβουρτσα.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΟΣΜΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ

Το σάλιο μας βοηθά να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες οσμές του στόματος. Τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια και λεμόνια) και οι τροφές που είναι πλούσιες σε ίνες, όπως τα ινώδη λαχανικά, ενεργοποιούν την παραγωγή σάλιου.

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη με γεύση μέντας ή οι καραμέλες μπορούν κάποιες φορές να καλύπτουν τις δυσάρεστες οσμές χάρη στο άρωμά τους, ενώ διεγείρουν επίσης την παραγωγή σάλιου. Στη συνέχεια ωστόσο, η κανονική μυρωδιά της αναπνοής σας επανέρχεται.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΞΗΡΟΣΤΟΜΙΑ!

Μπορείτε να περιορίσετε τη δύσοσμη αναπνοή περιορίζοντας τα στοιχεία που μειώνουν τη ροή του σάλιου και ξηραίνουν το στόμα, κάνοντας τα εξής:

  • αναπνέετε από τη μύτη, όχι μόνο από το στόμα,
  • βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα φάρμακα σωστά, για παράδειγμα κάποια αντιισταμινικά προκαλούν ξηροστομία,
  • αποφεύγετε να καταπίνετε τις τροφές χωρίς να μασάτε, καθώς όσο λιγότερο μασάτε, τόσο λιγότερο σάλιο παράγετε!

αποφεύγετε να μιλάτε για πολλή ώρα χωρίς να πίνετε νερό.

Κατάλογος υποσημειώσεων: