5 εχθροί των ευαίσθητων δοντιών

Αν αισθάνεστε πονόδοντο, αποφύγετε τους παρακάτω εχθρούς

Εχθρός #1: Κρύες τροφές

Πιστεύετε ότι μπορείτε να ξεχάσετε τις ανησυχίες για τα δόντια σας με ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Το σμάλτο είναι σαν ένα πανωφόρι που προστατεύει τα δόντια σας από το κρύο κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με χαμηλές θερμοκρασίες. Όταν το σμάλτο φθείρεται, οι κρύες τροφές προκαλούν πόνο στα δόντια. Ακόμα και όταν εισέρχεται στο στόμα σας κρύος αέρας μπορεί να αισθανθείτε έναν ξαφνικό και οξύ πόνο στα δόντια.

Εχθρός #2: Ζεστές τροφές

Όπως ακριβώς προστατεύετε την επιδερμίδα σας από το καυτό νερό, έτσι και τα δόντια σας αντιδρούν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως καυτός καφές, τσάι ή σούπες, όταν το σμάλτο έχει φθαρεί.

Εχθρός #3: Όξινες τροφές

Λατρεύετε τους χυμούς εσπεριδοειδών, τις ντομάτες, τις ξινές πίκλες, τα αναψυκτικά και το κρασί; Δεν ισχύει το ίδιο για τα δόντια σας. Τα οξέα φθείρουν το σμάλτο, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την ευαισθησία των δοντιών.

Εχθρός #4: Γλυκές τροφές

Ένας ακόμα παράγοντας ανάπτυξης των οξέων είναι η ζάχαρη. Τα βακτήρια του στόματος λατρεύουν τη ζάχαρη, επομένως όσο περισσότερη καταναλώνετε, τόσο περισσότερα οξέα παράγουν. Ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι αγαπούν τις γλυκές γεύσεις, ωστόσο αυτά που πρέπει πραγματικά να αποφεύγετε είναι τα αναψυκτικά, τα ενεργειακά ποτέ και οι χυμοί.

Εχθρός #5: Σκληρές τροφές

Όταν μασάτε πάγο, καραμέλες και ξηρούς καρπούς, μπορεί να δημιουργούνται ρωγμές στα δόντια, αφήνοντας εκτεθειμένα τα νεύρα που ερεθίζονται κάθε φορά που μασάτε δυνατά.

 

 

Τρόποι ανακούφισης των ευαίσθητων δοντιών

LISTERINE® Advanced Defence Sensitive

Οι 5 αιτίες της ευαισθησίας των δοντιών

Έχω ευαίσθητα δόντια. Αυτό σημαίνει ότι έχω τερηδόνα;

Ποια είναι διαφορά ανάμεσα στην ευαισθησία των δοντιών και τον πόνο στο στόμα;