Οι 5 αιτίες της ευαισθησίας των δοντιών

Αιτία #1: Υπερβολικά επίμονο βούρτσισμα

Το βούρτσισμα ασκώντας υπερβολική πίεση μπορεί να φθείρει την ορατή λευκή επιφάνεια των δοντιών, η οποία ονομάζεται σμάλτο και είναι ένας από τους 4 βασικούς ιστούς των δοντιών και η σκληρότερη ουσία στο ανθρώπινο σώμα. Αν η κίνηση της οδοντόβουρτσας ενώ βουρτσίζετε τα δόντια είναι πιο γρήγορη από την ταχύτητα χρήσης του οδοντικού νήματος, ίσως θα πρέπει να προσαρμόσετε την τεχνική σας για να προστατεύσετε το σμάλτο σας

Αιτία #2: Ελλιπές πρόγραμμα καθημερινής φροντίδας

Αν δεν ακολουθείτε πιστά καθημερινές συνήθειες φροντίδας που περιλαμβάνουν το βούρτσισμα των δοντιών, τη χρήση οδοντικού νήματος και τις πλύσεις με στοματικό διάλυμα, σταδιακά συσσωρεύεται πέτρα στη γραμμή των ούλων που μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με την παρέμβαση του οδοντιάτρου. Φροντίστε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα της στοματικής φροντίδας σας ένα στοματικό διάλυμα LISTERINE®.

Αιτία #3: Υποχώρηση των ούλων

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα ούλα αρχίζουν να απομακρύνονται από τα δόντια σας. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά υποχωρούν, αφήνοντας εκτεθειμένα τα ευαίσθητα σημεία των νεύρων που βρίσκονται στη ρίζα των δοντιών. Το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε κάποια ασθένεια των ούλων ή στο εξαιρετικά επίμονο βούρτσισμα.

Αιτία #4: Όξινες τροφές

Η συχνή κατανάλωση τροφών ή/και ροφημάτων με έντονη ή ξινή γεύση μπορεί να αποδυναμώνει το σμάλτο των δοντιών. Ελέγξτε αν η καθημερινή διατροφή σας περιέχει συχνά όξινες τροφές, όπως εσπεριδοειδή, ντομάτες, γιαούρτι, ξινή κρέμα, ώριμα τυριά, ή όξινα ροφήματα, όπως χυμός πορτοκάλι, ενεργειακά ποτά, κρασί και αναψυκτικά.

Αιτία #5: Γλυκές τροφές

Η υπερβολική κατανάλωση γλυκών, όπως μπισκότα και κέικ, ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων που φθείρουν τα ούλα με αποτέλεσμα την έκθεση ευαίσθητων περιοχών των δοντιών.

Τρόποι ανακούφισης των ευαίσθητων δοντιών

LISTERINE® Advanced Defence Sensitive

5 εχθροί των ευαίσθητων δοντιών

Έχω ευαίσθητα δόντια. Αυτό σημαίνει ότι έχω τερηδόνα;

Ποια είναι διαφορά ανάμεσα στην ευαισθησία των δοντιών και τον πόνο στο στόμα;