Γιατί η οδοντίνη είναι το ίδιο σημαντική με το σμάλτο των δοντιών

Όταν αναφερόμαστε στα δόντια, συνήθως εστιάζουμε στο σμάλτο και τους τρόπους προστασίας του, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς το γιατί. Γιατί έτσι διατηρούμε τα δόντια μας λαμπερά και λευκά; Γιατί προλαμβάνουμε την τερηδόνα; Και στις δύο ερωτήσεις η απάντηση είναι ΝΑΙ, αλλά υπάρχει ένας ακόμα πιο σημαντικός λόγος: Αν δεν προστατεύσουμε το σμάλτο, αφήνουμε εκτεθειμένη την οδοντίνη.

Σε αυτό το έργο, το σμάλτο είναι ο πρωταγωνιστής και η οδοντίνη έχει τον ρόλο του συμπρωταγωνιστή. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το σμάλτο και αποτελεί ένα ευαίσθητο στρώμα από ζωντανούς ιστούς και σωληνίσκους που επικοινωνούν με τα νεύρα των δοντιών. Όταν τα ούλα υποχωρούν και η οδοντίνη βρίσκεται εκτεθειμένη, ακόμα και τα πολύ κοινά ερεθίσματα μπορεί να προκαλούν έναν πρωτόγνωρο πόνο στα δόντια σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι οδοντικοί σωληνίσκοι επιτρέπουν σε τροφές όπως η ζεστή σούπα ή το κρύο παγωτό να ερεθίζουν απευθείας τα νεύρα των δοντιών, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ένα οξύ αίσθημα πόνου που αναφέρεται ως ευαισθησία των δοντιών.

Τώρα που το γνωρίζετε, μην παραλείπετε τη φροντίδα της οδοντίνης σας! Για να προστατεύσετε την οδοντίνη, φροντίστε το σμάλτο των δοντιών σας βουρτσίζοντας απαλά τα δόντια σας, αποφεύγοντας τις όξινες τροφές και προλαμβάνοντας την ξηροστομία.

LISTERINE® Advanced Defence Sensitive

4 τρόποι ανακούφισης των ευαίσθητων δοντιών

Σταματήστε το τρίξιμο των δοντιών: Μπορεί να προκαλεί ευαισθησία