ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΚΑ

Η ιστορία του Listerine

Η ιστορία του LISTERINE®

1879 – Ο Δρ. Lawrence ανακαλύπτει την αρχική σύνθεση του LISTERINE® ως αποτελεσματικό αντισηπτικό για χρήση σε χειρουργικές επεμβάσεις.

1881 – Ο Δρ. Lawrence μεταβίβασε την ιδιοκτησία της σύνθεσης του LISTERINE® στον Lambert, που ίδρυσε τη Lambert Pharmaceutical Co. με σκοπό την παρασκευή και τη διάθεση του LISTERINE® στην αγορά.

1895 – Το LISTERINE® άρχισε να πωλείται σε οδοντιάτρους μετά από τη διεξαγωγή μελετών που έδειξαν ότι ήταν κατάλληλο και για την καταπολέμηση μικροβίων που υπάρχουν στο στόμα.

1914 – Το LISTERINE® έγινε το πρώτο συνταγογραφούμενο προϊόν στις ΗΠΑ που άρχισε να πωλείται και χωρίς συνταγή, ως προϊόν που καταπολεμούσε τα μικρόβια του στόματος.

Δεκαετία του 1920 – Το LISTERINE® επινοεί τον όρο «χαλίτωση» για την περιγραφή της δύσοσμης αναπνοής και οι πωλήσεις απογειώνονται.

1997 – Προβολή του διαφημιστικού με τη νεράιδα του δοντιού, με πρωταγωνιστή τον Keith Allen. Ο Allen είχε τον ρόλο της δυσαρεστημένης νεράιδας του δοντιού που δεν είχε πια λόγο ύπαρξης εξαιτίας του LISTERINE®.

2006 – Ένα ισχυρό νέο μήνυμα προστίθεται στη συσκευασία του LISTERINE®, με τη δήλωση ότι το LISTERINE®μειώνει την πλάκα έως και κατά 56% περισσότερο σε σχέση με το απλό βούρτσισμα.

2007 – 2011 – Τα προϊόντα LISTERINE® TOTAL CARE κερδίζουν τέσσερα βραβεία «Προϊόντος Στοματικής Φροντίδας της Χρονιάς» σε μόλις πέντε χρόνια.

2011 – Το LISTERINE® δημιουργεί το δικό του κανάλι στο YouTube με την ψηφιακή καμπάνια Mouth vs Life.

2012 – Το πρώτο στοματικό διάλυμα LISTERINE® για ενήλικες χωρίς οινόπνευμα κερδίζει το πέμπτο βραβείο «Προϊόντος Στοματικής Φροντίδας της Χρονιάς» της μάρκας.

Σχετικά Άρθρα:

Κατάλογος υποσημειώσεων: