Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΚΑΣ

Η ιστορία της μάρκας

Η ιστορία του LISTERINE® ξεκινά πάνω από 130 χρόνια πριν, στις αρχές της σύγχρονης ιατρικής.

Όλα άρχισαν το 1860, με το έργο του Sir Joseph Lister.

Ο Άγγλος γιατρός και χειρουργός εφάρμοζε εκείνη την εποχή τις θεωρίες του διάσημου επιστήμονα Louis Pasteur: θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες αόρατα μικρόβια ίσως αποτελούσαν την αιτία διάφορων λοιμώξεων.

Το 1865, ο Sir Joseph Lister έγινε ο πρώτος χειρουργός που πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση σε θάλαμο που είχε αποστειρωθεί με ψεκασμό αντισηπτικού στον αέρα. Τον 19ο αιώνα, αυτό οδήγησε σε σημαντική μείωση των ποσοστών θνησιμότητας στους ασθενείς.

Ένας άνθρωπος που αξίζει να θυμόμαστε

Το 1876, μετά από ένα συνέδριο σχετικά με τις ερευνητικές του δραστηριότητες, ο Sir Joseph Lister ανέδειξε το έργο δύο αντρών που επρόκειτο να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ιστορία του LISTERINE®:

  • Του Δρ. Joseph Lawrence, δημιουργού της μάρκας.
  • Του Robert Wood Johnson, ιδρυτή του ομίλου Johnson & Johnson, που πωλεί το προϊόν σήμερα.

Δύο άντρες, ένας σκοπός: ο εκσυγχρονισμός της χειρουργικής…

Το 1879, ο Δρ. Joseph Lawrence δημιούργησε μια μοναδική σύνθεση στα εργαστήριά του, εμπνευσμένη από την έρευνα του Sir Joseph Lister, και την ονόμασε LISTERINE®.

Στη συνέχεια, προχώρησε σε συνεργασία με τον φαρμακοποιό Jordan Wheat Lambert, και μαζί δημιούργησαν την εταιρεία Lambert Pharmaceutical.

Η εταιρεία αυτή παρήγαγε και πωλούσε το LISTERINE®, που χρησιμοποιούνταν ως απολυμαντικό σε χειρουργεία και ως διάλυμα για τον καθαρισμό τραυμάτων.

 

 

 

 

Σήμερα…

Το LISTERINE® σήμερα χρησιμοποιείται ως στοματικό διάλυμα καθημερινής χρήσης. Το προϊόν μας έχει στόχο να προσφέρει καλύτερη στοματική υγιεινή σε όλους, συμπληρώνοντας τη δράση του βουρτσίσματος.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν LISTERINE®.

 

 

Κατάλογος υποσημειώσεων: