Οι 4 καλύτερες θεραπείες για τη δυσάρεστη αναπνοή

Ακολουθείτε σωστές πρακτικές στοματικής υγιεινής

Αν προσπαθείτε να καταπολεμήσετε τη δυσάρεστη αναπνοή χωρίς αποτέλεσμα, το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στο καθημερινό πρόγραμμα της στοματικής φροντίδας σας. Σκεφτείτε αν βουρτσίζετε τα δόντια σας, χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και κάνετε πλύσεις με στοματικό διάλυμα αρκετά συχνά. Αν η απάντηση είναι αρνητική, ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες. Τα παρακάτω απλά βήματα θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε το πρόβλημα της δυσοσμίας του στόματος καταπολεμώντας την ανάπτυξη βακτηρίων. Και μην επικεντρώνεστε μόνο στα δόντια. Να θυμάστε ότι πρέπει να φροντίζετε και τη γλώσσα σας, καθώς τα βακτήρια και τα σωματίδια τροφών συσσωρεύονται στην επιφάνειά της και αποσυντίθενται προκαλώντας δυσάρεστη αναπνοή. Απομακρύνοντας αποτελεσματικά αυτά τα βακτήρια, περιορίζετε επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης οδοντικής πλάκας. Μην ξεχνάτε ότι το βούρτσισμα καθαρίζει μόνο το 25% του στόματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, καθαρίζετε τα δόντια σας με οδοντικό νήμα και κάντε πλύσεις με στοματικό διάλυμα LISTERINE® δύο φορές την ημέρα.

Φροντίστε να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας

Μπορεί να ακολουθείτε σωστές πρακτικές στοματικής υγιεινής, αλλά το πρόβλημα της έντονα δυσάρεστης αναπνοής να παραμένει. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία. Ο οδοντίατρος όχι μόνο θα καθαρίσει σε βάθος τα δόντια σας, αλλά μπορεί επίσης να διαγνώσει αν έχετε κάποια περιοδοντική νόσο ή άλλα προβλήματα και να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Σταματήστε το κάπνισμα

Εκτός από τις σοβαρότατες επιπτώσεις του καπνίσματος που δεν θα αναφέρουμε εδώ, αυτή η ανθυγιεινή συνήθεια προκαλεί και δυσάρεστη αναπνοή. Όπως συμβαίνει με κάθε εξάρτηση, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να είναι πιο δύσκολη από όσο φαντάζεστε. Επομένως, απευθυνθείτε σε έναν γιατρό για βοήθεια.

Πίνετε πολύ νερό

Το νερό είναι δροσερό, αναζωογονητικό και υπάρχει άφθονο γύρω μας, εκτός αν ζείτε στην έρημο ή έχετε ναυαγήσει στη θάλασσα. Πιείτε όσο περισσότερο μπορείτε. Το νερό καταπολεμά την ξηροστομία, που μπορεί να προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει υπολείμματα και σωματίδια τροφών από το στόμα πριν να ξεκινήσει η αποσύνθεσή τους, που επιδεινώνει το πρόβλημα της κακοσμίας.

Αιτίες δυσάρεστης αναπνοής

Στοματικό Διάλυμα LISTERINE® Cool Mint

Στοματικό Διάλυμα LISTERINE® Fresh Burst

Πώς να αποφύγετε τη δυσάρεστη αναπνοή